parallax background

Veri Depolama ve Yedekleme


NDC Teknoloji olarak; işletmenizde ortaya çıkabilecek, veri depolama alanındaki yazılımsal ve donanımsal arıza/sorunların önüne geçmek amacı ile işletmenizin yapısına uygun veri depolama ve yedekleme hizmeti sunuyoruz. Veri depolama hizmetimiz, sunucularınızda yer alan bilgi ve verilerin, belirli periyodlar halinde ve arzu edildiği şekilde otomatik şekilde yedeklenmesi işlemini içermektedir.

Veri Depolama ve Yedekleme Neden Önemlidir?


Sisteminizde depolanmış olan verilerin, doğru ve güvenilir şekilde saklanmaması ya da yedeklenmemesi büyük riskleri de beraberinde getirmektedir. Önceliğe sahip önemli verilerin herhangi bir sebepten dolayı zarara uğraması, şirketlerin büyük itibari ve maddi kayıplara uğramasına yol açmaktadır. Bu nedenle orta ve büyük ölçekli firmaların muhakkak veri depolama ve yedekleme sistemlerine sahip olması gerekir. Firmamız, deneyim sahibi profesyonel kadrosu ile işletmenizin ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak veri depolama ve yedekleme sistemleri kurmaktadır.

Veri Depolama ve Yedekleme Çözümleri


Bilgisayar ve yazılım teknolojisinin gelişmesi ve bu teknolojilerin her geçen gün daha artan kullanım alanlarına sahip olması nedeni ile gerek kişisel gerek iş verilerinin dijital ortamda saklanma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Büyük öneme sahip olan bu ihtiyacın giderilmesi için günümüzde üç farklı veri depolama ve yedekleme çözümü bulunmaktadır. Bu çözüm yöntemleri ise şu şekildedir:

NDC Teknoloji firması olarak, sizin ve işletmenizin ihtiyaçlarını minimum maliyetle en efektif şekilde karşılayabilecek veri depolama ve yedekleme çözümleri üretiyoruz. Firmanızın veri sistemini, gerçekleştireceğimiz detaylı inceleme sonucunda değerlendirerek; optimum fayda sağlayabileceğiniz sistemleri sizler ile buluşturuyoruz.

Veri Merkezi Çözümlerine Neden İhtiyaç Duyarsınız?


Sıralayacağımız ve sisteminiz için hayati öneme sahip konular sebebi ile veri merkezi çözümlerine ihtiyaç duyarsınız:

  • Yüksek internet kapasitesi ve hızı
  • Güvenlik
  • Yedek ünitelere sahip güç sistemleri ve ileri düzey elektrik altyapısı
  • Çevre kontrol ve izleme
  • Profesyonel soğutma ihtiyacı

Gibi tüm konuları, firmamız profesyonel bir yaklaşım ile çözüme ulaştırmaktadır.


NDC Teknoloji Olarak Sizlere Sunduğumuz Avantajlar


NDC Teknoloji olarak, müşterilerimizin memnuniyeti bizim için çoğu şeyden önde gelmektedir. Bizi seçmeniz halinde sahip olacağınız avantajlar şunlardır:

  • Uluslararası standart sahibi projeler ile uzun seneler boyunca sürecek; kesintisiz ve dayanıklı çözümler
  • Bakım hizmetimiz sayesinde sorunsuz çalışan sistemler
  • ATD ve Uptime sertifikalı veri merkezi çözümleri uzmanları
  • Uzaktan izleme yazılımı ile sistem takibi ve IT kaynak yatırımından maksimum tasarruf elde etme
  • Dev ekip; bünyemizde uzun seneler boyunca çalışmaları sayesinde teknik konularda uzmanlığa kavuşan, sertifika sahibi profesyoneller

Sahip olacağınız avantajlardır. Sizlere sunduğumuz bu avantajlar sayesinde kullanışlı, tasarruf sağlayıcı, dayanıklı ve kesintisiz çalışan sistemlere sahip olabilirsiniz.

Veri Depolama ve Yedekleme Hizmetimizin Faydaları


Firmamızı tercih etmeniz halinde birçok avantajdan yararlanma imkanına sahipsiniz. Sizler için sunduğumuz veri depolama ve yedekleme çözümleri ile aşağıda sayılan birçok avantajdan yararlanma şansına erişebilirsiniz. İşletmenizin ihtiyaç duyduğu veri depolama alanına kolayca sahip olursunuz.

Yüksek Performans
Veri depolama çözümleri, işletmenizin performansını en yüksek seviyeye çıkarmak amacı ile tasarlanır. Örnek vermek gerekir ise herhangi bir sunucuya takılabilecek disk sayısı sınırlı olmaktayken; sizlere sunacağımız veri depolama çözümleri ile sisteminize daha fazla disk ekleyebilirsiniz. Bunun doğal bir sonucu olarak I/O performansına gereksinim duyan uygulamalarınız için gereken performans seviyesine ulaşırsınız.
Kullanım İmkânı
Özellikle SAN çözümler, diğer farklı çözüm sistemlerine göre daha yüksek kullanım imkânı sunar. Bu çözüm yönteminin uygulanması sayesinde firmanızın verilere ulaşma süresi minimum seviyeye inmektedir. Dolayısı ile olası iş gücü kayıplarının önüne kolayca geçersiniz. Sadece bir saatlik iş gücü kaybının dahi firmanıza getirebileceği ek maliyetler düşünüldüğünde, veri depolama sistemine sahip olmanız halinde bu olası risklerden oldukça kolay şekilde kurtulursunuz. Bu sayede hem maddi kayıplardan hem de değeri para ile ölçülemeyecek olan prestij kayıplarının önüne geçersiniz.
Yedekleme Güvenliği
Veri depolama ve yedekleme konusunda, SAN üniteler daha yüksek yedekleme opsiyonu sunar. Mevcut veri ve bilgilerin snapshotları alınabilmekte, uzak bir lokasyonda yer alan herhangi bir storage ile veri replikasyonu kurulabilmekte ve bu sayede potansiyel felaket durumlarında bütün verileriniz uzak ve güvenli başka bir lokasyonda garantiye alınmış olmaktadır.
Kapasitenin Optimum Etkinlikte Kullanılması
SAN çözümleri, diğer çözüm yöntemlerine kıyasla daha etkin kapasite kullanma özelliğine sahiptir. DAS ünitelerine takılacak diskler yalnızca bağlı olduğu sunucular tarafından kullanılabilir. SAN ünitelerinde ise takılı olan diskler, bu ortamda bağlı bulunan bütün sunucular tarafından paylaşım yapma özelliğine sahiptir. Bu sayede atıl halde bulunan kapasiteler de engellenmiş olur.
Bulut Teknolojisi
Günümüzde çoğu şirket ve kuruluş, fiziksel manika anlayışını terk ederek sanal makinalara geçiş yapmaktadır. Sanallaştırma uygulaması ile yüksek kullanıma sahip cluster yapıları inşa ediyoruz. Ortak depolama alanları sayesinde, eski usul fiziki teknolojilerdense, sanal ve daha fazla depolama alanı imkânı sunan teknolojiler kullanıyoruz.
Sürekli ve Düzenli İş Akışı
Veri depolama çözümleri ile verilerinizin devamlı halde kullanımda olabilmesine imkân sağladığımızı dile getirdik. Peki, sunucunun işletim sistemlerinde ya da üstüne çalışmakta olan herhangi bir uygulamada bir problem meydana geldiğinde ne yapılmalıdır? Böyle bir durumun yaşanması halinde minimum 4-5 saatlik iş gücü kayıpları yaşanmaktadır. Donanımsal bir arızanın yaşanması halinde ise bu süreler daha da uzamakta, temin edilmesi gereken parçaya göre iş gücü kaybı günleri bulabilmektedir. Firmanızı bu tarz tehlikelerden korumak için NDC teknoloji olarak sunduğumuz veri depolama ve yedekleme çözümleri devreye girmektedir. Sistemler arası cluster yapıları kurarak, bir sunucu devre dışı kalsa dahi diğer sunucu ile veri akışının gerçekleşmesini sağlıyoruz. Bu sayede asla iş gücü kaybına uğramazsınız. Hatta bazı durumlarda, cluster uygulanan her iki sunucu da bir arada kullanılabilmekte; bu sayede veri yükü artması halinde performans sorunları da yaşanmamaktadır.

Görüldüğü üzere etkin ve profesyonel veri depolama ve yedekleme çözümüne sahip olmanız birçok hayati konuda işletmenizi ve değerli verilerinizi güvence altına almaktadır. Eğer siz de yüksek performansa sahip, iş gücü kayıplarının önüne geçebileceğiniz veri depolama ve yedekleme hizmetine ihtiyaç duyuyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.